Община Разград се присъединява към инициативата „Часът на Земята“ - Телевизия Шумен

Община Разград се присъединява към инициативата „Часът на Земята“ в събота, 25 март. Събитието, с което в Разград ще се отбележи най-мащабната световна инициатива, посветена на опазването на природата, е концерт на тъмно, организиран от ЦПЛР Център за работа с деца. В 20:30 ч. в събота пред Общинския културен център ще танцуват възпитаници на Центъра. Близо 100 момичета, на възраст от 4 до 19 години, от Градския мажоретен състав с ръководител Емилия Борисова, ще представят оригиналните си танци с визуал пойове, светещи пойове, а на финала и огнени танци. Ще има и предизвикателство към майките на мажоретките.
По време на „Часът на Земята“ – между 20:30 и 21:30 ч. – ще бъде изгасено художественото осветление на обществени сгради в централната част на града – НАП, Съдебната палата, Часовниковата кула, както и осветлението на площад „Независимост“.
Световната инициатива „Часът на Земята“ се организира всяка последна събота на месец март за 16-та поредна година от WWF – Световен фонд за дива природа. Мотото й тази година е отново: „Общ дом. Общо бъдеще.“, като основна тема за WWF-България е опазването на дивите животни в България, конкретният фокус е върху възстановяването на местообитания, осигуряващи дом и храна на различни  популации на ключови за екосистемата видове, като рисът от плаката на кампанията. На 25 март между 20:30 и 21:30 ч. като знак на солидарност с човечеството и планетата се изгасват светлините на обществени сгради и частни домове. Тази година това ще се случи в над 7000 града от 190 държави
Община Разград призовава и жителите на общината да се включат в инициативата „Часът на Земята“ като изгасят светлините в домовете си между 20:30 и 21:30 ч. в събота.

 

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *