Общи действия за решаването на водната криза в село Черенча - Телевизия Шумен
Общи действия за решаването на водната криза в с.Черенча

Проблемът с водоснабдяването на село Черенча е обсъден на работна среща, инициирана от областния управител на Шумен Владимир Йолов, с участието на заместник-областния управител Николай Колев, инж. Галин Ганчев – главен експерт в община Шумен, главния инженер на ВиК Шумен инж. Антон Стефанов и кмета на селото Хасан Хасанов. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация.
На срещата е решено община Шумен, като публичен собственик на ВиК активите и „Водоснабдяване и канализация – Шумен“, като оператор, който стопанисва, поддържа и експлоатира водоразпределителната мрежа, да съгласуват общи дейности в посока подмяна на съществуващата водопроводна мрежа в селото. Ще бъдат определени най-критичните участъци с най-чести аварии с цел към тези места да бъдат насочени съвместните усилия за рехабилитация на вътрешната мрежа съобразно възможностите за финансиране. Паралелно с това ще бъдат изяснени и ангажиментите на двете страни по отношение на проектиране и цялостна подмяна на вътрешната и външна водопроводна инфраструктура, за да може при проектна готовност да се кандидатства за средства по европейски програми.
Според областния управител наличието на готови разработени проекти, е начин да се реагира бързо и се използва всяка възможност за финансиране по различни национални и европейски програми, които към момента са основен източник на финансов ресурс за разрешаването на дългогодишния проблем с водоснабдяването на село Черенча.

Село Черенча във водна криза

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.