Организират безплатен транспорт за фестивала Ritual Gatherings - Телевизия Шумен

Във връзка с фестивала за музика и съвременно изкуство Ritual Gatherings, който ще се проведе тази събота, 28 май, на Мемориалния комплекс „Създатели на българската държава“ от Община Шумен напомнят, че е осигурен безплатен транспорт за придвижване до паметника. Всички активности, които ще се проведат от 12.00 до 22.00 часа в съботния ден, са със свободен вход за зрители.

Два автобуса ще превозват жителите и гостите на града, които желаят да посетят събитието. Часовете за тръгване от сградата на общината са в 11.00 часа, 11.30 часа, 14.00 часа, 15.00 часа, 17.00 часа и в 18.00 часа. След приключване на фестивала автобусите ще потеглят обратно към града в 22.00 и в 22.30 часа.

Ritual Gatherings е ежегоден интердисциплинарен културен фестивал, съпътстван от серия градски събития. Той съчетава музика, съвременно изкуство, традиционни занаяти и ритуали.

Събитието се реализира от Сдружение „Асори“ със съдействието на Община Шумен по проект „Ritual Gatherings: Традиционни ритуали и интерактивно съвременно изкуство – механизми за изграждане на общности и постигане на устойчиви културни екосистеми“ и се изпълнява с финансова подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.