Осъдиха четирима чужденци - Телевизия Шумен

Бързи осъдителни присъди получиха четирима чужди граждани, преминали нерегламентирано границата на Република България. Те са задържани във влак в района на град Шумен на 6 септември 2022 година от служители на полицията.
Четиримата мъже са от марокански произход и са на възраст между 21 и 24 години. Те са преминали нелегално границата на Република България и Република Турция на неустановено към момента място, като са били подпомогнати да се качат на влак.
Всеки от тях получи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца, изтърпяването на което се отлага с изпитателен срок от три години. Одобрените споразумения не подлежат на обжалване и са приведени в изпълнение. Чужденците са предадени на компетентните органи и са транспортирани в център за настаняване.
До момента Районна прокуратура – Шумен е приключила работа и по три дела, образувани във връзка със случаи, при които български граждани са установени да подпомагат преминаването през територията на страната и пребиваването на чужди граждани в България в нарушение на закона, при които са осъдени шестима души.
Двама от тях са осъдени ефективно, като са им наложени наказание съответно 10 месеца „лишаване от свобода“ и 11 месеца „лишаване от свобода“ при първоначален общ режим на изтърпяване и за двамата.
На останалите са наложени различни по размер наказания, изтърпяването на които е отложено с изпитателен срок от 3 години за всеки един. Използваните от осъдените автомобили, с които са извозвали нелегално преминалите през държавната граница чужденци, са били отнети в полза на държавата.

 

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *