Отбелязаха Трети март в Драгоево - Телевизия Шумен
Отбелязаха Трети март в Драгоево

С тържество и поднасяне на венци пред паметника на загиналите във войните отбелязаха националния празник – Трети март в село Драгоево. Гост на проявата беше и кметът на община Велики Преслав Янко Йорданов.
“Усещането е смиреност и от друга страна гордост, че представлявам тази община с нейните жители, всички горди представители на старата българска династия. Сами станахте свидетели на изброяването на толкова хора дали живота си в различните войни само от това малко населено място”, с тези думи кметът на Велики Преслав описа вълненията, свързани с празника.
Организатор на тържеството беше читалище “Васил Друмев”, а в честването се включиха и представители на клуб “Традиция” – Велики Преслав.
“Чувстваме се чудесно, с приповдигнато настроение, че сме българи, че сме свободни”, каза Йордан Георгиев от местния клуб “Традиция”.
“Настроението е наистина приповдигнато. Чувстваме се много добре тук в Драгоево. Нека и гражданите да видят и те да почетат празника”, допълни Симеон Симеонов, който също участва в честването.
Драгоево е едно от най-старите села в областта с коренно българско население, а по времето на османската власт жителите са се ползвали със специални привилегии като охранители на главния път за столицата на империята. Подробен репортаж от тържеството очаквайте утре в празничното издание на предаването “В обедната почивка”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *