Отварят пазара в Хитрино - Телевизия Шумен

Отварят пазара в Хитрино. След като почти седем месеца тържището пустееше заради ковид пандемията, идната неделя тук пак ще кипи живот. Неджмидин има малка гостилница в съседство. Казва, че е нетърпелив районът отново да се оживи.
„Тука е най-прославеният пазар в Делиормана, тъй се казваше навремето. Важно е за хората. Идват, напазаруват си нещо, идват и при мене, ядат по едно кюфте или кебапче, една биричка и са най-добре“, каза още Неджмидин Ахмед – собственик на заведение.
Общинският пазар разполага със закрита и открита част, има и павилиони за бърза закуска.
„Създали сме всички условия тука, както и за търговците, така и за населението, което приижда от околностите и от всички населени места, както и от цяла Североизточна България мога да кажа“, обясни Илхан Ахмед – зам.-кмет на община Хитрино.
Пазарът в Хитрино е емблематичен. Съществува повече от половин век и всяка неделя събира по няколко хиляди търговци и клиенти. Един от най-големите в областта е, а пазарният ден е празник, казват местните.
„Над 100 търговци със сигурност има на този пазарен ден. Било то да продават плодове и зеленчуци, съвсем най-различна стока втора употреба, дрехи и така нататък“, обясни Илхан Ахмед.
От общинската администрацията допълват, че търговията ще е при спазване на ковид мерките.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.