Откриха новата зала и тренировъчното игрище, приключи и ремонтът на зала „Плиска“ - Телевизия Шумен

Игрище с размери 75 на 45 метра дължина, трибуна с 205 седящи места и зала за футбол, хандбал, волейбол, тенис на корт. Общата стойност на цялото спортно съоръжение е малко под 3 милиона лева. Напълно готово да приема децата на Шумен.

„Супер игрище, много е хубаво. Най-много ми харесва тревата, изкуствената трева. Всичко е очертано като хората, направено. И вратите са много хубави“, казаха Мартин и Владислав, които бяха едни от първите спортуващи.

„Не е толкова твърдо като при другите изкуствени терени. Голямо е игрището, добро е“, допълни Иван.

Днес тренировъчното игрище и спортната зала до градския стадион бяха открити от кмета Любомир Христов.

„Има направена инсталация, която да оросява изкуствената трева и може да се спортува и през лятото, през зимата също може да се ползва. Тук, залата, в която сме в момента, е изцяло нова изградена. Тя е с размери долу на игрището 40 на 21 метра. Има долу съблекални, бани за тези, които ще спортуват“, обясни кметът.

Любомир Христов и екипа му разгледаха и ремонтираната зала „Плиска“, която вече предлага на спортуващите съвременни условия за тренировки. Кметът поигра волейбол и дори успя да отбележи точка.

Залата, построена преди 40 години, вече предлага напълно различни условия за спортистите.

„Подменихме покривните конструкции, защото течеше, както на тази зала, така и на съседната. Впоследствие газифицирахме, за да могат децата да спортуват при нормални условия. Това са със собствени средства на общината, някъде около 550 хиляди“, посочи Христов.

По-късно сградата беше санирана, а дограмата подменена. Залата е с нова, съвременна настилка. Допълнителните пари дойдоха от спечелен проект. В „Плиска“ тренират около 2 хиляди деца.

„Сега е много по-добре отколкото беше преди“, смята волейболистката Рая.

Общинското ръководство планира поетапно да ремонтира съблекалните и останалите помещения в комплекса.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *