Откриха обновения пазар във Велики Преслав - Телевизия Шумен

Три години Благовест е очаквал обновяването на пазара във Велики Преслав. Като един от търговците, той е доволен от новите условия, в деня на откриването, на щанда му спират много клиенти, а той казва, че сега за него и колегите му ще е по-лесно.
„Супер е, сега с това новото. Колкото и да е сега ще се предпази и стоката и всичко, нали. Дано и клиенти да има, това очаквам сега“, каза Благовест Митев – търговец.
Жителите на Преслав също оцениха направеното.
„Много хубаво нещо, от толкова години нямаше. Сега пазара е направо идеален, много хубаво и най-важното – всичко е ново“, каза Йордан Кънчев.
Пазарът във Велики Преслав е започнал функционирането си преди около 40 години, но това е първото основно обновяване, което освен търговската част и помещения обхваща и цялостно облагородяване на площада.
„Близо един милион е стойността на целия проект, като смятам че се е получило едно наистина добро съоръжение, една радост за всички жители и гости на града. За самите клиенти един обновен пазар, съвсем осъвременен, с лека препратка към старата история и спомен от стария пазар, а именно старите липови дървета и жълтите дървета, които бяха част от стария пазар“, разказа Янко Йорданов – кмет на Община Велики Преслав.
Новият преславски пазар предоставя 30 маси за продажба и още шест търговски помещения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.