Отново авария остави без вода с. Васил Друмев - Телевизия Шумен

Без вода в средата на зимата – такава е ситуацията вече трети ден в шуменското село Васил Друмев. Причината – авария с помпата на сондажа, който захранва общо три населени места. Само за месец това е втора ситуация със спиране на водата за дни, което изнервя жителите на селото.
“Проблемът е от шест месеца, четвърти път спира водата, за по десетина дни. В петък спря водата, събота и неделя – никаква реакция, даже не дойдоха да погледнат”, обобщи ситуацията Ивайло Митев, жител на селото.
“С три малки деца се справяме ужасно трудно. Чинии, мивките преливат от мръсните чинии, дрехите, пералните. Извинете, в това зимно време условия, как може да се изсушат дрехите само в къщи само, няма, не може и на детска градина, с мръсни дрехи ли да ги пращам”, каза Павлина Колева.
“Става все по-трудно и по-трудно, и ако преди някой би ме попитал бихте ли се преместили, сега вече имам резерви. Тъй като това е един от най-големите проблеми, може би всъщност и най-големият, след това е тока, а тук ги има и двата проблема и не се решават с години”, допълни за проблема Антония Панева.
В селото е разположена водоноска, но хората казват, че водата в нея е неизползваема, ако изобщо успеят да се възползват от нея.
Точната причина за аварията не е уточнена пред гражданите, защото оказва се, достъпът до сондажа е изключително труден.
“Проблемът е долу в дълбокия сондаж, така че първо трябва да се извади помпата и да се види – дали помпата е изгоряла или кабел е прекъснат. Тепърва чакаме багер да може да дойде да разчисти пътя, защото пък някой от арендаторите е изорал пътя и няма как да стигне пък кранът, който трябва да извади помпата и днес ме увериха, че нещата ще се случат”, заяви кметският наместник на с. Васил Друмев Тодор Пенев.
Заради спряната вода жителите на селото се запасяват с туби. От ВиК-Шумен обясниха, че започват прокарване на път през земеделски ниви до сондажа и тепърва ще стане ясно кога отново жителите на трите села ще имат вода.

 

Без вода заради ремонти

Омуртаг в бедствено положение заради безводие

Бедствено положение в село Черенча заради безводие

Водна криза в Омуртаг

Села без вода и днес

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *