Пак няма решение за паркингите - Телевизия Шумен
Пак няма решение за паркингите

Отново няма решение дали паркингите зад библиотеката и над пазара да станат безплатни. В разгорещения дебат по темата се чуха няколко алтернативни предложения, но въпросът пак остана отворен.
В началото на разпалена дискусия, общинският съветник Данаил Данчев предложи да се въведе ограничен безплатен престой.
“Един час безплатно за гражданите, тъй като действително паркингът, след въвеждането на платеното паркиране, стои в значителна част неизползваем.Против сме обаче изцяло безплатен паркинг, защото различни хора си спират постоянно колите там, не ги освобождават и реално, който иска да дойде да посети централната част на града, няма къде да спре”, посочи конкретни аргументи Данаил Данчев.
От общинското предприятие, което стопанисва паркингите, заявиха, че така ще се появи проблем – например, ако в края на работното време шофьор на паркиран автомобил липсва, как ще му бъде събрана такса. “За да изключим тази възможност да се злоупотреби с паркомястото, т.е да не се заплати, трябва да има две бариери с необходимия софтуер, с апарат за заплащане – ПОС терминал, било то с карти или с банкноти, или стотинки”, заяви Юлиян Вълчев от ОП “Общински жилища и имоти”.
Това пък е свързано със сериозна инвестиция, смятат от предприятието. Затова съветникът Сунай Садък предложи вместо паркинга зад библиотеката, да се въведе час безплатен престой зад сградата на общината. Защото вече има изградена система – бариера и служител, което ще спести пари. В крайна сметка вносителят Христофор Крумов предложи едночасов достъп без такса зад библиотеката. ”Разбира се, че не това е най-удачният, според мен най-удачният вариант беше първоначалното предложение. Но в основата на нещата е, че гражданите на Шумен нямат никаква възможност в момента за кратковременен престой, за да си свършат услугата, която желаят. А част от тези административни услуги дори са задължителни, като заплащане на данъци например”, каза в сесийна зала вносителят на предложението.
След като отново не събра нужната подкрепа, Крумов заяви, че ще обмисли идеята на Сунай Садък и евентуално ще внесе ново предложение.

Проблемът с паркирането в Шумен на дневен ред

Паркингът зад библиотеката – безплатен?!

Разчертават паркинга зад библиотеката

Затварят паркинга зад библиотеката заради ремонт

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *