Пак пътен инцидент в града с човек в болница - Телевизия Шумен

Мъж пострада при катастрофа в Шумен. Произшествието е между джип и лек автомобил на кръстовището до жп надлеза на бул. “Плиска”. Само няколко часа след като общинските съветници поискаха от администрацията спешни мерки за трафика в града поредно пътно-транстпортно произшествие застраши живота на човек. След сблъсъка на конфликтното кръстовище до жп надлеза, джипът излита на десетина метра и се обръща с предницата в обратна посока. На такова разстояние изхвърча и един от фаровете на колата, изблъскала в задния калник високо проходимия автомобил. Шофьорът му е откаран в болница с оплаквания от болки в гърба и главата.
“Пак не го е спазил, там е проблемът, то не е само тук. Може би трябва да вземат някакви мерки. Не знам какво правят. Някакви сигнализации ли да има, не знам”, каза бащата на пострадалия при инцидента.
Според него синът му е дългогодишен шофьор с опит и без произшествия в досието си. Обвинява шофьорът на леката кола, че не спрял на знака “Стоп”.
“Моето предположение, че е неговата висока скорост причини това, тъй като автомобилът му е на поне 15 метра от сблъсъка. Аз съм на същото място. – Вие спряхте ли на “Стоп”-а? Спрях, но не видях автомобил в случая и потеглих, и се случи това, което се случи. То се случи за по-малко от секунда вероятно, и този склон не и много добър за маневри обикновено, и този сняг тука не мисля, че позволява съответните маневри”, каза шофьорът на лекия автомобил.
Според Сашо, също дългогодишен шофьор с чисто минало, непочистената снежна пряспа не позволила на джипа да свие и да избегне удара. Освен това кръстовището не е обозначено със знаци, че е е опасно, въпреки редовните ПТП-та на това място. И на двамата шофьори тестовете за алкохол са отрицателни. Чакат се пробите за наркотици.

Двама в болница след пътен инцидент

Мотоциклетист е опасност за живота след катастрофа

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *