Паркингът зад библиотеката - безплатен?! - Телевизия Шумен
Паркингът зад библиотеката - безплатен?!

Паркингът зад Регионалната библиотека да остане безплатен поиска общинският съветник Христофор Крумов по време на редовното заседание на Общинския съвет – Шумен. Крумов настоя кметът Любомир Христов да прояви мъдрост и спре заповедта, с която площта влиза в Синята зона и съответно става платена.
“Има направен план, който е приет, преди също нашият екип да влезе в кметството, за разширяване на Синята зона и този план е приет от Общинския съвет, и не е изпълнен, и ние се мъчим и ще продължаваме да изпълняваме това решение, което е взето от предходни общински съвети”, каза по време на заседанието кметът на Шумен Любомир Христов.
“В такъв случай, след като получихме ясни индикации и ясен отговор, че този паркинг няма да бъде изключен от неплащане не ни остава нищо друго, освен да преразгледаме решението на Общинския съвет от 2016 година, като заявявам, че през следващата сесия ще бъде включена такава докладна”, заяви вносителят на предложението Христофор Крумов.
Общинските съветници не подкрепиха планираните кредити на ВиК- Шумен. Водното дружество планира заем от ВиК Холдинга в размер на малко над 25 млн. лева за Интегриран проект за подобряване на водния сектор. Заложени са още близо 4 млн. лева кредит. Според съветниците – последната сума е неясно за какво.
“За мен е необяснимо свръхдрастичното увеличаване на сумата, която се иска по заемите, ако си спомняте преди една година говорихме за една сума от порядъка между 12 и 13 млн. лева”, заяви в сесийна зала съветникът от групата на ПП ГЕРБ професор Борислав Беджев.
Освен това пред съветниците не бил представен план на предстоящото разходване на средства, нито новата крайна цена за потребителя след направените инвестиции.
“Ние не разполагаме с цялата тази информация. А и както казаха някои колеги няма значение с какво разполагаме защото 51 процента са в ръцете на държавата и тя каквото реши, това ще направи”, посочи общинският съветник Иван Йонков.
Общинските съветници упълномощиха своя представител за събранието на 2 август да гласува “Въздържал се”.

Разчертават паркинга зад библиотеката

ВиК-Шумен иска до 30 млн. лв. заем

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.