Партийно наказание за Иван Йонков и Златин Кайряков - Телевизия Шумен

БСП налага наказание на Иван Йонков и Златин Кайряков, съобщиха от партията. Временно са отнети правата на двамата за заемане на партийни длъжности, членство в органите на партията и право да се кандидатират за такива в срок от една година. Това се е случило на проведено на 2 юни 2022 г. заседание на Общинския съвет на БСП в Шумен. Там е разгледана информацията, публикувана в медиите и свързана с участие на членове на БСП и техни съпруги в съмнителни обществени поръчки в община Шумен.
Предвид сериозния обществен интерес по темата и направените внушения за корупционни схеми и за икономическа колаборация между БСП и ГЕРБ на територията на общината се е проведел дебат между членовете на Общинския съвет в БСП.
От ръководството на партията съобщават, че се разграничават от действията на посочените лица и не приемат изнесените внушения и предоставената информация, че БСП и ГЕРБ на територията на Община Шумен са в тясна колаборация и взаимно партньорство. „БСП винаги е била и ще продължи да бъде градивна опозиция и коректив на управлението на общинска администрация в лицето на кмета от ГЕРБ Любомир Христов“, се казва в съобщението на партията. „От своя страна задаваме въпроса, кога ГЕРБ ще вземе отношение и излезе със становище по предоставените материали в медиите и социалните мрежи, свързани с тежки обвинения за конфликт на интереси на виден техен активист и директор на общинско предприятие, който чрез половинката си е развивал частна, конкурентна на общинското дружество дейност“, пише още в позицията на партията.

„ИТН“ със съмнения за безнес свързани политици

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.