Пипи учи деца на пътна безопасност - Телевизия Шумен

Нова книжка за безопасно движение на пътя вече е в помощ на педагозите от детските градини. Нейн автор е директорът на шуменското детско заведение „Дружба“ Анна Георгиева. Книжката е интерактивна – забавна за най-малките и полезна за техните учители.
Главният герой в книжката е любимата на всички деца – Пипи. Заедно с нея, чрез игра малчуганите ще се учат как да се движат безопасно на пътя.
“Това бижу може да бъде сметнато като книжка за развлечение, ако попадне в ръцете на родители и деца. Но ако попадне в ръцете на педагози, които се занимават с деца от предучилищна възраст, тя ще бъде за тях едно методическо помагало. Тези теми са съпроводени с видеофилми, с музика, това всичкото е пресъздадено с QR кодове и книжката оживява ”, посочи авторът Анна Георгиева.
Книжката е плод на дългогодишната работа на педагозите от детска градина „Дружба“ и на съвместната дейност с „Пътна полиция“.
“Това е една мисия на всички институции, на всички структури и на всички граждани – да участват във формирането на култура по пътна безопасност. Знаем, че всички бъдещи знания и заложби на децата се формират до 7 години. Обстановката е много динамична, много натоварена, много трудна и трябва наистина да имаме култура още от малки”, каза началникът на “Пътна полиция” главен инспектор Веселин Георгиев.
Ако се работи с тях, децата са най-примерните участници в движението. И това трябва са се насърчава с личния пример на техните близки. “Моля всички възрастни, ние да се вслушваме по-често в децата, защото те винаги искат нещата да се случват така, както трябва и така, както ги учим от малки”, апелира при представянето на книжката инспектор Мирослав Миронов от сектор “Пътна полиция” при Областната дирекция на МВР – Шумен.

Урок по пътна безопасност в училище

Интерактивна площадка учи децата на пътна безопасност

Беседи по пътна безопасност в детските градини

Урок по пътна безопасност за децата

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *