Плановите ремонти на ВиК вървят по график - Телевизия Шумен
ВиК се отказа да увеличава цената на водата

Започнаха плановите ремонти на ВиК в Шумен и селата Панайот Волов, Белокопитово, Дибич и кв. „Макак“. Ремонтни дейности се извършват по довеждащия водопровод от язовир Тича, по напорен водопровод 1300, ще бъдат монтирани и нови спирателни кранове. Към момента дейностите се изпълняват по предварително изготвения график.
Към 9:30 ч. Деривация „Тича“ е източена, което означава, че довеждащият водопровод от разпределителна шахта „Преслав“ до помпена станция 1300 и напорния водопровод от помпена станция 1300 до напорен водоем 13000 са източени и в момента вече се извпълняват изкопни работи за разкриване на участъците, върху които ще се работи.
Градската водопроводна мрежа на Шумен все още се източва и за окончателното изпразване на системата ще бъде отворен пожарен хидрант в близост до градския пазар.
Вече се изпълняват ремонтни дейности на „Пети подем“, помпена станция „Летището“ и местността „Сусурлука“. Изпразването на системата дава възможност за ремонт и подмяна на допълнителни елементи и съоръжения от мрежата, като пожарни хидранти и кранове.
Водоподаването трябва да бъде възстановено в 8 часа утре сутринта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *