Пожари в жегите - Телевизия Шумен
Пожари в жегите

На 13 сигнала за възникнали произшествия, главно пожари, са реагирали огнеборците в Шуменско в рамките на 72 часа. С намесата на противопожарните екипи е потушен пожар в апартамент на улица “Вичо Папазов” в Шумен, възникнал след късо съединение в електрическата инсталация. Собственикът на жилището успял да излезе от горящия апартамент, като е оставен под лекарско наблюдение в болницата. Пожарът е нанесъл материални щети и е бил потушен с 1200 литра вода. В ранните следобедни часове в петък е ликвидиран пожар в сухи треви в двор на къща в село Цани Гинчево. Пламъците тръгнали след небрежност при боравене с открит огън. Пожарът е погасен с помощта на 500 литра вода. Спасени от опожаряване са 40 пчелни кошера и къща.
В събота срещу неделя са получени пет съобщения за произшествия. Погасени са пожар в контейнер за отпадъци на ул. “Борис Спиров“ във Велики Преслав, в сухи треви и храсти в землището на село Тодор Икономово, в отпадъци в землището на село Климент.
С 8 тона вода е бил погасен е пожар в отпадъци в склад на фирма в кв. “Мътница“, като не са допуснати материални загуби. В 18:13 часа на 30 юли е получен сигнал, че пламъци са обхванали  борова гора на ул. “Герила“ във Върбица. Към мястото на произшествието е насочен екип на участъка на пожарната. Огнеборците заварили да гори около декар иглолистна гора. Пламъците са ликвидирани с помощта на 2 тона вода и не е допуснато разпространението на огъня.
Спасени от опожаряване са и частни имоти на ул. “Вела Пискова“ в село Велино, след като с намесата на огнеборците е ликвидиран пожар, обхванал покривна конструкция на спомагателна постройка към къща.
През почивните дни са ликвидирани пожари в сухи треви в село Върбак, на ул. “Стара планина“ в Шумен, в сметище в кв. “Трошка” във Върбица.

Пожар унищожи шест декара иглолистна гора

Пожарникарите реагираха на 21 сигнала

Седем екипа потушават пожари

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.