Пожари заради човешка небрежност - Телевизия Шумен
Пожари заради човешка небрежност

Два пожара, лумнали заради човешка небрежност, гасиха огнеборците в рамките на изминалото денонощие, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Шумен.
Малко след 18 часа вчера е прието съобщение за пожар в двор на къща в село Васил Друмево. Към ул. “Цар Калоян“ е насочен противопожарен екип. На място огнеборците заварили обхванат в пламъци покрив на къща. На помощ  дошли още два екипа от шуменската пожарна. Установено било, че собственикът на имота запалил огън за зимнина, като оставил огнището без надзор. Складираните наблизо горими материали и разпалки допринесли за бързото развитие на пожара, който унищожил около 100 кв. метра покривна конструкция и домашно имущество. Огънят е бил загасен с помощта на 18 тона вода.
Запалени сухи треви от собственик на имот в село Памукчии са вдигнали на крак дежурните екипи на пожарната в Нови пазар. 85-годишният мъж опитал да изгаси пламъците, но не успял, въпреки че на помощ се притекъл и синът му. С намесата на огнеборците пожарът е бил ликвидиран, спасени от опожаряване са три къщи, в близост до дворното място.
На осем сигнала за произшествия са реагирали дежурните противопожарни екипи в област Шумен през последните 24 часа, допълват от пресцентъра на полицията. Ликвидиран е пожар в отпадъци в село Радко Димитриево. Екипът, който пристигнал на място установил, че пламъците са на главния път в посока към село Ивански.
Малко преди 21 часа е приет сигнал за пожар в комин в заведение в Градската градина. До пристигане на екипа пламъците били погасени от персонала на заведението.
С намесата на огнеборците през изминалото денонощие са били загасени пожари в отпадъци в село Тодор Икономово, в сухи треви в кв. „Трошка“ във Върбица, в село Конево и в село Риш. Пожарите са без материални загуби.

Спазват ли се противопожарните мерки?

РДПБЗН- Шумен апелира: Не палете огън на открито! 

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.