Пожари и инциденти вдигнаха на крак дежурните екипи - Телевизия Шумен
Пожари и инциденти вдигнаха на крак дежурните екипи

На девет сигнала за произшествия са реагирали дежурните противопожарни и спасителни екипи през последните 24 часа, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Шумен. Малко преди 11 часа вчера е оказана помощ за отцепването на периметър около повредена при изкопни работи газопроводна тръба на улица “Цветан Зангов“ в Шумен. Пристигналите на място екипи са оказали съдействие на служителите на газовата компания до приключване на работата.
Минути след инцидента е реагирано на сигнал за пожар в лек автомобил. Към ул. “Цар Освободител“ е насочен противопожарен екип. Водачът обяснил, че по време на движение усетил мирис на бензин. Спрял, изгасил автомобила, видял, че гори двигателният отсек, но опитите да потуши огъня с прахов пожарогасител не дали резултат. Пожарът, унищожил напълно автомобила, е бил загасен с 1000 литра вода. Причина за възникването му е възникнала техническа неизправност.
През изминалото денонощие екипи на пожарната са гасили пламнали сухи треви в частен имот в село Ивански, край каолиновското село Средковец, на ул. “Северна“ и на ул. “Седма“ в Шумен.
Спасена от опожаряване е и къща в Нови пазар, след като огнеборците овладели пламъците, обхванали покрива, след късо съединение в главния захранващ кабел към електрическото табло на жилищната сграда.

Пожари в жегите

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.