Пожарната реагира на 23 сигнала - Телевизия Шумен
Пожари вдигнаха на крак огнеборци

На 23 сигнала за произшествия са реагирали дежурните противопожарни и спасителни екипи през последното денонощие. Това съобщиха от полицията в Шумен. Погасен е един пожар. В два от случаите е оказано съдействие за пренасяне на болни жени от домовете им до екипи на спешна помощ. Всички останали са били за паднали дървета, счупени клони и надвиснали ламарини след силния вятър вчера.

В 17:48 часа е приет сигнал за пожар в сухи а треви на ул. “Северна“ в Шумен. Огнеборците установили, че горят храсти и треви, които са в близост до складово помещение с плац с паркирани леки автомобили, каравана и ПВЦ дограма. Три екипа са гасили пламъците. Пожарът бил ликвидиран с помощта на 6 тона вода. Спасени са пет леки автомобила, 1 каравана, 30 пвц профили и стъклопакети.

Нарязани и отстранени са паднали дървета и клони на бул. “Велики Преслав“ в Шумен, на ул. “Николай Чернишевски“, където дървото било паднало върху лек автомобил. Премахнати са надвиснали клони на ул. “Кирил и Методий“ в Шумен, обезопасен е блок на бул. “Велики Преслав“, където имало сигнал за надвиснала ламарина. Премахнато е паднало дърво от пътното платно на влизане в Шумен от 5-ти километър, отстранено е паднало дърво на ул. “Петър Парчевич“ в града, нарязани са клони на бул. “Ришки проход“, паднало дърво в село Мараш, на ул. “Цар Освободител“ в Шумен, на ул. “Пирин“ в село Мадара, обезопасен е покрив с падащи керемиди на ул. “Цар Освободител“ в Шумен. Премахнато е паднало дърво на пътя в село Радко Димитриево, на ул. “Цар Освободител“ в Шумен, където паднало върху лек автомобил, премахнато е паднало дърво на ул. “Странджа“, четири дървена на различни адреси в Нови пазар, отстранена е надвиснала ламарина от покрив на сграда на ул. “Патриарх Евтимий“ в Нови пазар, осигурено е дежурство с противопожарна техника във Върбица на обществено мероприятие.

В събота срещу неделя е оказано съдействие за спасяване на две кучета, паднали в шахта край село Мараш, премахнати са клони от пътното платно на ул. “Софийско шосе“ в Шумен, погасен е пожар в сухи треви, оказана е техническа помощ за пренасяне на болна жена, ликвидиран е пожар край Каспичан.

В петък срещу събота е оказана помощ за пренасяне на болен мъж и болна жена, ликвидиран е пожар в контейнер за смет в Шумен, пожар в сухи треви в село Средня, в сухи треви в село Черенча и на ул. “Асен Златаров“ в Шумен.

Лек автомобил изгоря при пожар на АМ Хемус;

Спасиха от опожаряване производствен цех

Спасиха гора от опожаряване

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.