Пожарникарите реагираха на 9 сигнала - Телевизия Шумен
Множество пожари в региона през уикенда

На девет сигнала за произшествия са реагирали дежурните противопожарни екипи на РДПБЗН-Шумен през последните 72 часа. Това съобщиха от полицията в града. В съботния ден са оказали съдействие за премахване на паднало дърво в посока към Стария град. Оказано е съдействие за изваждане на мъж от катастрофирал автомобил в село Кълново. Изваден е с помощта на хидравлични инструменти. Екип на участъка на пожарната в Смядово обезопасил пътното платно.
На 12 юни в 05:09 часа е приет сигнал за пожар в къща на ул. “Млада гвардия“ в кв. Дивдядово. Насочен към адреса е екип от шуменската пожарна. На място огнеборците заварили да гори захранващ ел. кабел в частен имот. По всяка вероятност пламъците са тръгнали след силния вятър и дъжд. Екипът спрял ел. захранването и изчакал ремонтната група на електроразпределителното дружество. Пожарът е без материални загуби. На 12 юни екипи от Шумен са премахнали паднало дърво на пешеходната алея на пл. „Кристал“ и друго от ул. „Станционна“. Нарязани са, пешеходната алея е обезопасена, пътното платно също. Малко след 11 часа екип на участъка на пожарната във Върбица е извършил отводняване в избени помещения на два имота на ул. “Септемврийско въстание“ и на ул.“ Александър Стамболийски“ в града.
В 13:40 часа е приет сигнал за пожар в стая на къща на ул. “9-ти май“ в село Каспичан. На място бил пратен екип. Изяснено било, че пламъците тръгнали след късо съединение. Унищожени са 10 пластмасови стола, 3 пластмасови маси, пвц дограма, опушени са около 100 кв. м. стени. Пламъците са погасени с помощта на 300 л. вода. Къщата е спасена от опожаряване.

Пожарникар и полицай спасиха давещ се човек

Пожар остави майка с две деца без дом

Повече новини вижте в YouTube канала на Телевизия Шумен.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.