Пожар изпепели печатница в Шумен - Телевизия Шумен
Пожар изпепели печатница в Шумен

Пожар изпепели печатница в Шумен. В борбата с огъня са се включили противопожарни екипи от Шумен, Велики Преслав, Нови пазар и Смядово.
Над 30 пожарникари от Шумен, Велики Преслав, Нови пазар и Смядово са се включили в борбата с огъня, който изпепели печатница в Шумен. Сигнал за инцидента на ул. “Цветан Зангов” е получен малко преди 3 часа тази вечер. Първоначалната информация била, че има силен пожар и се чуват взривове.
„Щетите са огромни, може би сте ги видели, изгоряла е цялата печатна база. Успяхме да спасим административната сграда, има пострадали автобуси, леки автомобили“, разказа гл. инсп. Красимир Колев – началник на РСПБЗН- Шумен.
Към 9 часа сутринта все още екип на пожарната гасеше пламъци.
За щастие по време на инцидента е нямало работници. Сигналът е подал служител на съседна фирма.
„Базата се охранява от фирма чрез видеонаблюдение и на място не е имало никакви хора, като служители и преминаващи граждани, предвид късния час“, допълни гл. инсп. Красимир Колев.
Все още няма информация за причината, довела до инцидента. Кметът на община Шумен Любомир Христов изказа благодарности към всички, които помогнаха за потушаването на пожара и за предотвратяване на евентуални екологични последствия.

Пожар в печатница в Шумен

Предприеха мерки за недопускане на пожари в област Шумен

Лека кола пламна до Хиподрума

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *