Пожар изпепели 20 декара гори - Телевизия Шумен
Пожар изпепели 20 декара гори

Пожар изпепели близо 20 декара гора в района на новопазарското село Памукчии. По информация от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Шумен, огънят се разразил в следобедните часове в събота, обхващайки сухи треви и горски масив. На място са изпратени два екипа на пожарната в Нови пазар и един екип огнеборци от Шумен, служители на държавното горско стопанство, а от община Нови пазар осигурили водоноска за гасенето на пламъците.
След намесата на огнеборците пожарът е локализиран и потушен, като са използвани 25 000 литра вода. Спасени са 20 декара гора и посеви с площ близо 50 декара. Причините за възникването на огъня се изясняват. Образувано е досъдебно производство.
В неделния ден огнеборци са гасили и пожар в сухи треви в промишлената зона на град Велики Преслав е възникнал пожар. Спасени от опожаряване са сграда и 200 бали с фураж.
През почивните дни противопожарните екипи са гасили и два пожара, възникнали в леки автомобили, най-вероятно от късо съединение в електрическите инсталации.

Спазват ли се противопожарните мерки?

Горските с превантивни противопожарни мерки

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.