Пожар унищожи шест декара иглолистна гора - Телевизия Шумен
Седем екипа потушават пожари

На три пожара са реагирали дежурните противопожарни екипи през последните 24 часа. Това съобщиха от полицията в Шумен. Вчера следобед  е получен сигнал за пожар в борова гора край село Средковец. На място е насочен екип на РСПБЗН- Каолиново. Огнеборците заварили да гори дървен материал и иглолистна гора. Пламъците били на площ от около 5500 кв.м. и тръгнали след небрежност при боравене с огъна на открито. Погасени с помощта на 3 тона вода.  Унищожени са 6 декара иглолистна гора и около 4 куб. м. дървен материал. Спасена от опожаряване  е 58 декара гора.

В 16:00 часа е получен сигнал за пожар в сухи треви в землището на село Панайот Волов. Пламъците са погасени с помощта на 300 л. вода. Не е допуснато разпространение на огъня.

Малко след 13 часа е потърсено съдействие за ликвидиране на пожар в отпадъци в двор на къща на ул.“ Партизани“ във Велики Преслав. На място станало ясно, че собственикът на имота запалил отпадъци и стар диван. Пожарът е погасен с помощта на 3 тона вода. Спасени от опожаряване са две сгради.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.