Полицейската акция на пътя продължава - Телевизия Шумен

Шуменската полиция на пето място в страната по разкриваемост на престъпленията. Това обяви директорът ст. комисар Георги Гендов.
”Ръстът ни е значителен в сравнение с този за миналата година. Правим всичко по силите си активно да противодействаме на престъпността”, каза ст. комисар Георги Гендов – директор на ОДМВР-Шумен.
Ст. комисар Гендов представи и новите попълнения в ръководния състав на полицията. Зам.-директор на областната дирекция е досегашният началник на Районното управление в Каолиново – комисар Кирил Кирилов. Като основен приоритет в работата си той обяви борбата с битовата престъпност.
”Акцентираме основно за противодействие на този вид престъпления в малките населени места, като сме планирали мероприятия за намаляване на този вид престъпност. На следващо място са престъпленията против икономиката на страната – данъчните престъпления. През първото шестмесечие дирекцията има няколко добри реализации по тази линия”, разясни комисар Кирил Кирилов – зам.-директор на ОДМВР-Шумен.
Новият началник на отдел „Разследване“ комисар Веселин Захариев ще работи за подобряване на ефективността в разследванията.
”Имаме добри резултати за първото шестмесечие на тази година. Отчетохме ръст както в приключените досъдебни производства, така и при бързите производства. А също така и чувствителен ръст по делата, които са изпратени с мнение за предаване на съд. В крайна сметка нашата цел е да сме близо до обществото, да бъдем от помощ на гражданите”, изтъкна комисар Веселин Захариев – началник отдел „Разследване“ в ОДМВР-Шумен.
На територията на областта продължава и специализираната операция по пътна безопасност. Освен екипите на терен, на пътя са и всички налични технически средства. От началото на акцията преди две седмици са проверени повече от 3600 водачи. 21 са засечените неправоспособни. Данните изнесе комисар Румен Симеонов, който пое ръководството на отдел „Охранителна полиция“.
”Имаме пет водача с констатирани нарушения след употреба на наркотични вещества и 33-ма, седнали зад волана след употреба на алкохол”, каза комисар Румен Симеонов.
От полицията призоваха хората да бъдат активни в подаването на сигнали за нарушения и престъпления. Такива се приемат на място, по телефона и на имейл. Ако е чрез електронна поща подателят задължително трябва да напише имената си и телефон за връзка. Анонимни сигнали не се приемат.

Шуменски полицаи заловиха пиян тираджия на АМ Тракия;

Отново хванаха пияни и дрогирани шофьори

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.