Полицията: Бъдете внимателни на пътя! - Телевизия Шумен
Полицията: Бъдете внимателни на пътя!

Шуменската полиция призовава водачите на пътни превозни средства да бъдат изключително внимателни през летните месеци. Децата по време на ваканция играят в непосредствена близост до пътното платно или увлечени в игри излизат внезапно на пътя – да гонят топка, да карат велосипед, тротинетки.

Водачът на пътно превозно средство, който е участник в пътнотранспортно произшествие, е длъжен без да създава опасност за движението по пътя, да спре, за да установи какви са последиците от произшествието. Когато при произшествието са пострадали хора веднага да уведоми полицията, да остане на място и да ги изчака. До пристигането на органите на Министерството на вътрешните работи, съобразно необходимостта, да вземе мерки за безопасността на движението и да окаже помощ на пострадалите, ако това не представлява опасност за него. Не трябва да премества превозното средство, ако то не пречи на движението, както и да не променя състоянието му до идването на органите на Министерството на вътрешните работи, освен ако с него е необходимо да превози до лечебното заведение пострадалите. А след това е длъжен веднага да се завърне на мястото на произшествието и да не консумира алкохолни напитки до пристигането на контролните органи.

Полицията напомня, че не трябва да напуска произшествието без да е уведомил полицейските служители. Законът за движение по пътищата предвижда за напускане на произшествие санкция лишаване от правоуправление за срок от 1 до 6 месеца и парична глоба в размер от 50 до 200 лева.

„Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“

Повече новини вижте в YouTube канала на Телевизия Шумен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.