Полицията с организация за изборни документи - Телевизия Шумен
Полицията с организация за изборни документи

Звената „Български документи за самоличност“ към шуменската полиция ще съдействат на гражданите, които не притежават валидни документи за самоличност, за да могат те да упражнят правото си на вот по време на предстоящите избори.
В седмицата преди парламентарния вот, който ще се състои на 2 октомври, е създадена необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи, поради различни причини, защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност документите им да бъдат обработени в срок.
„За гражданите, които до 30 септември включително до края на работния ден, няма да могат да бъдат издаден и лични карти, могат да подадат по тяхно искане заявление за подаване на удостоверения. Заявления могат да подават във всяко едно от Районите управления, където има звена: Български документи за самоличност“ – Велики Преслав, Нови пазар, Каолиново и в Сектор „Български документи за самоличност“ при Областна дирекция на МВР-Шумен. Заявленията се подават лично и от 27 септември в часовете от 08:30 до 17:00 ч., до 1 октомври включително, а в изборния ден заявления за подаване на удостоверения могат да подават от 08:30 до 19:00 ч.
За да се издаде удостоверението е необходимо гражданите лично да подадат искане, а удостоверението за гласуване служи само пред съответната секционна комисия.

Полицията с организация за изборни документи

От началото на юли: Над 5100 заявления за смяна на документи

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.