Посланикът на Казахстан ще посети Шумен - Телевизия Шумен
Посещение на посланика на Казахстан

Посланикът на Казахстан – Темиртай Избастин ще посети Шумен по повод откриване на изложба в Регионалната библиотека и дарение на книги. Преди това високопоставеният гост се срещна с областния управител Владимир Йолов и обсъди с него общи инициативи.
“За нас е огромна чест той да посети нашия град, защото имаме огромно желание да задълбочим нашето сътрудничество по няколко направления – култура и образование, икономика и туризъм, и в тази връзка Негово Превъзходителство ще открие тази изложба”, каза областният управител Владимир Йолов.
“Идеята на моето посещение, по покана на областния управител, е да приближим хората от България и Казахстан. Да познаваме своите култури, обичаи, история, спорт”, посочи от своя страна дипломатът.
Изложбата показва културните забележителности на Казахстан, най-голямата континентална държава в света, и е посветена на големия древен философ Ал Фараби, който е роден в Южен Казахстан. Дарението включва казахски книги на български език.
“Това е още един поглед към култура и традиции, които не познаваме толкова добре. Включително и това дарение, което ни връчи посланикът. Мисля, че ще бъде интересно за нашите читатели, които не познават добре, пък и дори за тези, които познават бегло тази страна”, каза при получаването на дарението Калина Николова, главен библиотекар в РБ “Стилиян Чилингиров”.
Сърдечна беше срещата на посланика на Казахстан Избатин с изпълнителката от Шумен Славея Иванова, която спечели през тази година в Казахстан голямата награда на Международния конкурс “Златен микрофон”.
В програмата на посланика бяха включени посещения в Шуменския университет “Епископ Константин Преславски”, Томбул джамия, “Кабиюк” и други забележителности.

Посланикът на Република Казахстан на визита в Шумен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.