Посланик Ангел Чолаков посети БТТИК - Телевизия Шумен

Българско-турската търговско-индустриална камара (БТТИК) бе домакин на посещението на Н. Пр. Ангел Чолаков, извънреден и пълномощен посланик на България в Турция. По време на визитата, състояла се на 2 ноември 2022 г., посланикът бе придружен от Светослав Кирков, икономически съветник в посолството на България в Анкара.
На работен обяд в Шумен Бурхан Немутлу, председател на Управителния съвет на БТТИК и Фикрет Индже, основател и почетен председател на Камарата представиха дейността, структурата и основните задачи, които решава организацията.
На срещата присъстваха водещи представители на бизнеса, които разказаха за дейността и продукцията на компаниите, както и за бъдещите си инвестиционни планове.
Бизнесът и представителите на българската дипломатическа мисия обсъдиха актуалните икономически проблеми, както възможностите за сътрудничество и развитието на търговските и икономически връзки между двете страни.
Визитата продължи с посещение в новия офис на Камарата в Шумен. Тук бе договорено осъществяването на различни инициативни, които ще допринесат за търговския и туристически обмен между страните.
Председателят на Управителния съвет на БТТИК поднесе плакет на посланик Чолаков в знак на благодарност за осъществената среща и договореното сътрудничество. От своя страна посланик Чолаков подари на Бурхан Немутлу глобус с пожелание за разрастване на дейността на Камарата.
След срещата в Камарата посланик Чолаков посети производствените мощности в „Алкомет“ АД.

Дарения от бизнеса в Шумен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *