Посрещнаха контингента от Босна и Херцеговина - Телевизия Шумен
Посрещнаха контингента от Босна и Херцеговина

С тържествен военен ритуал пред община Шумен беше посрещнат българският военен контингент, който завърши своята мисия в Босна и Херцеговина. Тя е в рамките на международната операция на Европейския съюз “Алтеа”.
“Военнослужещите се представиха отлично, изпълниха всички поставени задачи от командира на многонационалния батальон, който е от Австрия. Нямахме абсолютно никакви проблеми, инциденти. Всички се завърнаха живи и здрави, което е най-важното”, каза подполк. Георги Георгиев, пом.-нац. командир на контингента.
Българският контингент е в състав от 110 души, като от Шуменския гарнизон участват 60 души. Това е първата мисия на редник Янкова, която е автоматчик в батальона.
“Мога да допълня към думите на моите командири, че благодарение на добрата подготовка, която бяхме получили тук, в Шумен, се справихме успешно с поставените задачи. Имаше спортни изяви, като ние, българите, успяхме да завоюваме златни медали”, каза редник Веска Янкова, автоматчик.
Най-развълнувани бяха близките на военнослужещите, които ги очакваха с нетърпение.
“Страшно много се гордея, че той реши да тръгне по стъпките на своя баща. В годините, когато съпругът ми имаше мисии, аз не разреших и не позволих той да тръгне. Исках да си остане при нас, в семейството. А той остави детенце на близо годинка само, съпругата сама се оправя и аз покрай нея и нейната майка. И се гордеем с моя син”, сподели Миглена Станчева, майка на военнослужещ.
На отличилите се бойци бяха раздадени награди, а събитието завърши с тържествен марш на частта.

Нови специалности във Военния университет

Полк. Дилян Димитров с втори мандат начело на военния факултет

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.