Поставиха контейнери за строителни отпадъци - Телевизия Шумен
Приемат строителни отпадъци в „Дивизията“

Контейнери за събиране на строителни отпадъци от домакинствата са поставени в Шумен, кварталите и селата на територията на общината, напомнят от администрацията. Пет контейнера за строителни отпадъци от домашни ремонти са разположени в двора на бившето военно поделение „Дивизията“ в Шумен. Използването им е възможно всеки ден, включително събота и неделя, от 8.00 до 19.00 часа. Съдовете са предназначени за ползване единствено от физически лица и служат за събиране на строителни отпадъци в обем до 2 куб. м.
По два контейнера има в кварталите „Дивдядово“ и „Макак“, един в кв. „Мътница“ и по един във всяко от 26-те села на общината. В тях могат да се изхвърлят инертни строителни отпадъци до 2 куб. м. от едно домакинство. Съдовете са поставени на специално изградени за тази цел площадки, които са оградени с мрежи и врати. Във всяко кметство жителите на населените места могат да получат информация за това как се осъществява достъпът до съдовете и какви строителни отпадъци е разрешено да се изхвърлят в контейнерите.
Графикът за обслужване на съдовете за строителни отпадъци през месец декември е публикуван на сайта на Община Шумен в секция „Разделно събиране на отпадъци“ – категория „Контейнери за строителни отпадъци“. Събраните количества се транспортират до площадка за оползотворяване на инертни строителни отпадъци в село Златна нива.

Поставиха първите подземни контейнери в Шумен

Мобилни пунктове за опасни отпадъци

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *