Правят Кризисен център край село Загориче - Телевизия Шумен

Кризисен център за подкрепа“ ще изгради с пари от бюджета община Каолиново. За целта ще бъдат ремонтирани сградите на стария пътен кантон до село Загориче, които държавата прехвърли безвъзмездно на Общината.
В бъдещия кризисен център, които ще се помещава в сградите, стопанисвани от Общината, ще може да се настаняват бедстващи хора, както и такива в сложни житейски ситуации. Ще се осигурява и подкрепа на пострадали от насилие деца, младежи и жени.
“Обектът се намира точно на пътя Шумен-Силистра. Ако имаме тежки зими, които нерядко са се случвали, да можем да настаняваме хора временно. Отделно от това, когато е нужно да може деца или жени, или други хора, да бъдат изведени от семейната среда, от опасната среда, да може да се използва и за такива нужди. Идеята ни е от една страна да предпазим от събаряне тази хубава сграда, която се намира извън населеното място, но от такива жилища вече има нужда почти всяка една община и ние трябва да се грижим и за тези хора”, каза кметът на Каолиново Нида Ахмедов. В капиталовата програма на Общината са предвидени 332 хиляди лева за основен ремонт и обзавеждане на помещенията с всичко необходимо. Изпълнителят на строително-монтажните дейности вече е избран и предстои подписване на договор.

Община Каолиново получава държавни имоти за социални дейности

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *