Празник за Гергьовден в Центъра за възрастни в с. Имренчево - Телевизия Шумен

Със забавни игри на открито, музика и курбан за здраве отпразнуваха Гергьовден в Центъра за грижа за възрастни с умствена изостаналост в село Имречево. Тържеството организираха община Велики Преслав и Сдружение “Сияйна зора”.
В Деня на Свети Георги Победеносец потребителите се включиха в отборна надпревара срещу тима на гостите от Сдружение “Сияйна зора”. Играта “В окото на тигъра” премина под знака на много емоции, като с малка преднина, но заслужено отборът на Центъра вдигна купата, отредена за победителя в състезанието. Към отличията организаторите на празника добавиха и специални подаръци за всички потребители и за екипа.
“За нас е важно да бъдем заедно на празника, и с тези малки жестове на внимание, настанените в Центъра да се чувстват пълноценно, да усетят наистина грижата и отношението, които несъмнено заслужават, защото те са част от нашето общество”, каза ръководителят на Центъра Пламена Неделчева.
Пожелания за здраве и благоденствие отправи в празничния ден Денка Стоянова от Сдружение “Сияйна зора”. “Сдружение “Сияйна зора” стана факт благодарение точно на тези момчета, защото ние от дълги години сме техни кръстници и те са кръстени точно на Гергьовден, така че днешният ден по традиция е общ, хубав пролетен празник”, посочи Денка Стоянова.
Празничната програма в двора на Центъра за грижа за възрастни с умствена изостаналост в село Имречево продължи с изпълнения на любими народни песни. Беше раздаден и осветеният курбан за здраве.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *