Пресякоха схема за разкомплектоване на крадени автомобили - Телевизия Шумен
Полицията: Бъдете внимателни на пътя!

Криминалисти от ОДМВР- Шумен пресякоха схема за разкомплектоване на противозаконно отнети автомобили, съобщиха от пресцентъра на полицията. В хода на специализирана полицейска операция са намерени и иззети части от шест автомобила, противозаконно отнети от различни градове в страната.
Работата по случая започнала в началото на годината след получена, че в имот в шуменско село се разглобяват автомобили. Криминалисти от ОДМВР-Шумен влезли в дирите на двама мъже – на 32 и 36 години. При целенасочени действия между 24 и 26 май са извършени претърсвания на два адреса в Шумен, обитавани от 36-годишен местен жител и в лек автомобил с шуменска регистрация. По същото време бил претърсен имот в шуменско село, в който живеел 32-годишен мъж. Намерени и иззети са множество авточасти, вещи и аксесоари от различни марки и модели автомобили. Предполага, че са от противозаконно отнет лек автомобил с търговищка регистрация, два буса с добричка и софийска регистрации, лека кола с пловдивска табела, два автомобила с чужди регистрационни табели. Превозните средства били разкомплектовани за периода декември 2021 година – май 2022 година.
„Работата“ на двамата шуменци била изцяло да ги разглобяват, за което са получавали различни парични суми. Двамата са задържани за срок до 24 часа в РУ- Шумен. Разпитани са пред съдия, направили са самопризнания. Повдигнати са им обвинения за извършено престъпление. Работата по документиране на престъплението продължава под ръководството на прокурор от Районната прокуратура в Шумен. Уведомени са областните дирекции, на територията на които са били извършени противозаконните отнемания за планиране и провеждане на процесуално-следствени действия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.