Призванието да си полицай - Телевизия Шумен
Хванаха 17-годишен с наркотици

Българската полиция чества днес своя професионален празник. Патрон на служителите на реда е Св. Архангел Михаил, който е техен покровител и символ на храброст и доблест.
Йордан Жеков и Николай Николов са дългогодишни служители на реда. Част от екипа на „Пътна полиция“ в Шумен, двамата ежедневно работят по превенцията и борбата с пътните инциденти.
„Започнал съм като младши авто контрольор, патрул на пътя, от две години съм инспектор пътния контрол, на „Пътна полиция“ – Шумен. Голяма отговорност е, защото много неща зависят от нас и отговорността е голяма, всеки я носи със себе си, в момента, в който излезе на работа и на пътя“, категоричен е Йордан Жеков – Сектор „Пътна полиция“ – Шумен.
Напрегнатите ситуации са част от ежедневието на полицаите.
Работата в полицията е сбъдната детска мечта за Николай Николов, който казва, че да си полицай е призвание в полза на обществото.
„Аз съм свикнал с много неща, но ако мога да си запазя основното, което е , много е трудна работата с гражданите, всеки гражданин е различен сам по себе си. Ситуациите с гражданите са различни и ти, и аз, и колегите ми трябва да варираме в тези различия и да сме съпричастни както с гражданина, както с пострадалия, нарушителя, така и с тези, на които оказваме помощ и се съгласяваме с тях“, обясни Николай Николов – Сектор „Пътна полиция“ – Шумен.
Натовареното ежедневие и отговорността, често остават за сметка на самите полицаи и техните семейства, но това не отказва служителите на реда от служебните им задължения, в полза на обществото.
„Николай Николов – полицаят е длъжник първо на семейството си, после на родителите си, понеже, както знаете, полицаите сме държавни служител, работим по определени графици, работим по празници, работим по мероприятия, по събития и лишаваме семейството и роднините от това. Длъжник съм може би и на колегите и на ръководството, понеже все така не можем да си изпълним на 100% задълженията, защото животът стана напрегнат и службата и така, но се мъчим да помагаме до колкото можем“, допълни Николай Николов.
Трудните моменти в професията, за Жеков и Николов са работата по тежки пътни катастрофи, а удовлетворение им носи краят на работния ден без инциденти и завръщането при семействата.

Полицията отбелязва професионалния си празник

Турнир по стрелба и футбол за празника на полицията

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *