Приключва първи етап за кандидатстване в Шуменския университет - Телевизия Шумен

Изтича срокът за подаване на документи за участие в първия етап от кандидатстудентската кампания на Шуменския университет “Епископ Константин Преславски”. Последният предварителен изпит е на 3 юни.
Всички желаещи могат да подадат документи за прием в първия етап от кандидатстудентската кампания на Шуменския университет “Епископ Константин Преславски” до 12:00 часа на 27 май.
“Както и предходните години, и тази година ще имаме прием в 15 специалности, освободени от такса. Те са аналогични, както миналата година в професионалните направления – “Педагогика на обучението по…”, “Теология”, “Математика”, “Физика” и “Химия”, каза проф. Чавдар Сотиров, зам.-ректор по кандидатстудентската дейност.На 3 юни, събота, ще се проведе последният предварителен изпит. Всички желаещи могат да се явят на изпитите, под три форми – индивидуален електронен, присъствен и онлайн кандидатстудентски изпит. Конкурсните изпити тази година ще бъдат на 4 и 6 юли.
“Шуменският университет не е предвидил и няма да увеличава таксите за прием в образователните квалификационни степени “Бакалавър” след средно образование, “Професионален бакалавър” и “Магистър”, заяви проф. Чавдар Сотиров.
Приемът на документи за степен “Магистър” започва на 26 юни.

Първи предварителен кандидатстудентски изпит

Започна кандидатстудентската кампания

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *