Проблем с канализацията в центъра на Шумен - Телевизия Шумен

Запушване на мръсния канал се е превърнало в ежедневие за живеещите в кооперация на ул. „Цар Петър“ в центъра на Шумен. Заради проблема мазите в сградата често се наводняват, а от миризмата и мръсотията използването на помещенията е буквално невъзможно.
„Всеки три, четири дена тука се пълни с фекалии, които ние не можем да живеем и да дишаме, има и малки деца, има хора които са възрастни и това е проблема“, каза Тодор Динков.
Ситуацията налага екипи на ВиК често да отпушват тръбата.
Живеещите на улицата от години очакват генерално решаване на проблема и нормализиране на ситуацията.
„Непрекъснато се пълнят шахтите, запушват се каналите във вътрешните мази, хората не могат да си използват мазите, нито пък имаме достъп до мазите си, да оставим на страна и миризмата, зловонно, която се носи във входа и зимата стоим с отворени прозорци тук“, разказа Красимира Стефанова – домоуправител.
От ВиК заявиха, че причина за проблема е канализацията на съседната улица и обещаха скорошно и окончателно решение на проблема.
„Дълготрайното решение се състои в подмяната на част от канализацията по ул. „Иван Александър“ и искам да заявя, след като съгласувахме действията с Община Шумен, на 21 този месец, при подходящи метеорологични условия ще извършим ремонта на канализацията“, каза инж. Антон Стефанов – гл. инж. На ВиК-Шумен.
Ремонтните дейности ще отнемат няколко дни.

ВиК ще тегли кредит от 29 млн. лева

Инвестиции във ВиК инфраструктура

ВиК Шумен подмени част от довеждащ водопровод

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.