Пробно гласуване и в селата на общината - Телевизия Шумен

Започва пробното машинно гласуване и в селата на община Шумен. Към момента е поставена демо машина в сградата на общинската администрация. Всеки желаещ може да опита да гласува. Осигурен е и служител, който обяснява как става гласуването.
След избирането на политическа сила, има възможност за избор на преференция, но той не е задължителен.
В такива случаи излиза началната страница на машината, където отново се показват всички политически партии. Ако след това всичко е наред се натиска бутона “Гласуване”.
Към момента има лек интерес към пробното гласуване.
„Интересното е, че идват възрастни хора и имат желание да се обучат да гласуват по този начин, което е похвално. Следва колкото се може повече хора да се научат да гласуват по този начин. Разбира се, те имат право и на хартиен носител, но мисля, че това е доста по- улеснен вариант“, обясни Десислава Анастасова – юрисконсулт в община Шумен.
Машини за демонстрации и обучение за гласуване ще бъдат поставени от понеделник (19 септември) в 14 села на община Шумен и в квартал „Мътница“. Кметовете и кметските наместници трябва да информират избирателите предварително за датата на разяснителната кампания в съответното населено място.

Пробно машинно гласуване в община Шумен

Засилен интерес към пробното гласуване в Шумен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *