Продължават уличните ремонти покрай училищата в Шумен - Телевизия Шумен

Изцяло обновена с нови тротоари, бордюри и нова асфалтова настилка е ул. „Добруджа“ в отсечката от бул. „Мадара“ до ул. „Съединение“. От общинската администрация напомнят, че движението по нея се осъществява еднопосочно – от бул. „Мадара“ към ул. „Съединение“, като организацията на движението е обозначена със съответната сигнализация. Асфалтирани са също пешеходната алея между ПЕГ „Никола Й. Вапцаров“ и СУ „Сава Доброплодни“ и спортната площадка в двора на II ОУ „Д-р Петър Берон“, която не е била ремонтирана от близо 40 години. Нов тротоар и ново LED-осветление са изградени по ул. „Съединение“ от ул. „Добруджа“ до ул. „Преслав“ покрай ученическия стадион и така целият район около четирите училища в тази част на града има съвсем друг облик.

Продължават усилените строителни работи по ул. „Харалан Ангелов“ покрай Трето основно училище „Димитър Благоев“ в участъка от ул. „Кирил и Методий“ до ул. „Васил Априлов“. Там също ще бъдат обновени тротоарите и бордюрите. Изградена е нова каменна основа на уличното платно и предстои полагане на асфалтовата настилка. Почистени са отводнителните канали в двора на училището, където също ще бъде преасфалтирана спортната площадка. В този район започна ремонтът и на ул. „Неофит Бозвели“ в участъка от ул. „Харалан Ангелов“ до ул. „Васил Друмев“.

Приключиха и строителните дейности по улица „Шуменско плато“ в квартал „Дивдядово“. Нов асфалт е положен по ул. „Ген. Скобелев“ в участъка от ул. „Васил Априлов“ до ул. „Бели Лом“. Направен е ремонт на площад „Гривица“ от ул. „Ген. Скобелев“ до ул. „Подп. Калитин“ и на кръстовището между улиците „Васил Априлов“ и „Васил Друмев“. Завърши асфалтирането и на пътя за площадката за опасни отпадъци, която се намира след кв. „Тракия“ в посока към изхода от града.

Строителните дейности се извършват от фирмата „Автомагистрали – Черно море“ АД със средства от бюджета на Община Шумен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *