Проект популяризира Плиска и Велики Преслав - Телевизия Шумен
Проект популяризира Плиска и Велики Преслав

Проект “Азбуки – светът около нас” обедини участници на различни възрасти и незрящи хора в осъществяването на спектакъл и поредица от семинари за творческо общуване и популяризиране на старите столици Плиска и Велики Преслав.
“Осъществи се чрез три образователни семинара, където деца от училищата от Преслав и Плиска създадоха есета и стихове, свързани със старите столици., а друга част от любителите – деца ги пресъздадоха. Проектът приключва със спектакъл”, каза ръководителят на проекта доц. Марияна Тодорова.
Теодора е сред децата, които за първи път участват в подобна изява. “Включих се, защото ме привлече това, че става въпрос за нашата култура, нашата история, език и традиции. Можем да обогатим знанията си за това, което сме били и това, което можем да бъдем сега”, посочи Теодора Йосифова.
В рамките на проекта са усъвършенствани и така наречените “пеещите пейки”, които сега при сядане възпроизвеждат музика и текст. “Този път са с образователна цел, главно есета и рецитали. Пейките са осъвременени и продължаваме да работим във финалния етап за тях”, каза инж. Ангел Йосифов, технически ръководител.
Официалното представяне на проекта е на 1 ноември, от 10 часа в музея във Велики Преслав.

Проект “Азбуки – светът около нас” стартира в Шумен и Велики Преслав

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *