Протест срещу маските - Телевизия Шумен
Протест срещу маските

Шуменци протестираха срещу въвеждането на предпазните маски в областта. Петнайсетина души изразиха недоволството си пред сградата на регионалната здравна инспекция.
“Не ми харесва начинът, по който искат да ни маскират. В жега, при положение, че няма, няма заболеваемост, къде е заболеваемостта”, заяви шуменка по време на протеста.
“Насаждат страх от екраните на телевизорите, от звуците на радиата. Постоянно с броене на някакви заразени, които не са доказано болни и се въвеждат мерки, които са по-големи от необходимостта и се получава така нареченият ноцебо ефект – обратно на плацебото”, допълни гражданин.
За да подкрепят протеста на шуменци от Варна пристигнаха членове на партия “Възраждане”.
“Протестът не е организиран от “Възраждане”, протестът е спонтанен на гражданите на град Шумен и областта, но е подкрепен от “Възраждане”, тъй като позициите, които защитава нашата политическа организация са идентични на хората, които сме днес пред РЗИ – Шумен”, каза Николай Костадинов от варненската структура на партията.
Протестиращите подготвиха жалби, които ще внесат в Административния съд. Според тях заповедта на директора на РЗИ – Шумен, с която се въвеждат маски на определени места от днес, е незаконна.

Отново с маски

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *