Протест срещу съдебната система - Телевизия Шумен

Десетки жители на Шумен се събраха на мястото на фаталния инцидент и заедно със семейството на Светомира поискаха справедлива присъда за Жечко Кюркчиев, след като Апелативният съд му наложи 3-годишно условно наказание.
“Аз също съм пострадал. При загинал човек, с условна присъда. Искам да изразя своята съпричастност първо към семейството, и своя гняв и възмущение от цялата правоохранителна и правораздавателна система, която тук, в Шумен, специално за този случай ни прави на идиоти, а в София Семерджиев ги прави на маймуни”, каза Георги Николов, който беше сред събралите се да изразят недоволство.
Семейството на загиналата жена изказа благодарност към събралите се на протеста и потвърди, че ще обжалва решението на Апелативния съд
“Искам безкрайно много да благодаря на всички хора, да им кажа, че тяхното внимание и отношение към нас, ние безкрайно много го оценяваме, и това е начинът, когато бъдем обединени можем да въздействаме на институциите чрез Народното събрание за промените, които са необходими за по-добри условия в Република България”, каза Анатолий Накев, баща на загиналата Светомира.
“Искаме да има нещо насреща. Искаме някаква справедливост. Аз не мога година и нещо да се успокоя въобще. Аз я чакам всеки ден. – След тази условна присъда, която чухме от втората съдебна инстанция, какво бихте казали институциите, на магистратите? Да се хванат здраво в ръце и да решават проблемите на хората. Да не се правят на две и половина, защото може и тях да ги застигне това нещо. Не искам, нали, да казвам това, че така трябва, но искаме справедливост. Това е!”, заяви Донка Ваклинова, баба на Светомира.
Протестът премина в шествие, като събралите се пресичаха пешеходната пътека на кръговото кръстовище , след което хванати за ръце, за кратко блокираха движението на кръстовището.

Недоволни от условната присъда на Жечко Кюркчиев излизат на протест

Условна присъда за Жечко Кюркчиев

Все още търсят проектант за фаталното кръгово

Фаталното кръгово е незаконно

3 години и 4 месеца затвор за Жечко Кюрчкиев

Поискаха 6 години затвор за Жечко Кюркчиев

Жечко Кюркчиев се призна за виновен

Делото за Свети влиза в съда

Справедливост за Свети посикаха граждани, по време на протест

Стотици се включиха в шествието в памет на Светомира

Домашен арест за шофьора, причинил катастрофа с жертва

Жена загина при катастрофа в Шумен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *