Против наркотиците! - Телевизия Шумен
Филм наркотици Против наркотиците!

Филм за употребата на наркотици и последиците при шофиране под въздействието им ще се прожектира на младежите в област Шумен. Лентата е изработена по инициатива на Областна дирекция на полицията и Общинския съвет по наркотични вещества в Шумен.
41-годишният Петър и 19-годишният Ивайло са главните герои в 12-минутната прожекция, която показва какви са последиците при шофиране след употреба на наркотици.
С тази лента се даде началото на инициатива за превенция на зависимостите сред младите хора.
„Това не е мода, това не е начинът, по който ти ще достигнеш до едно емоционално състояние, в което да се забавляваш. Това не е така. Животът ти ще бъде преобърнат на 180, на 360 и на много повече градуси. Всичко ще стане различно. Ако имаш мечти, имаш някакви желания и бъдеще в живота да станеш достоен човек, шансът това да стане от там насетне става много по-малък. Това остава петно завинаги в живота ти“, категоричен е ст. комисар Георги Гендов – директор на ОДМВР- Шумен.
Целта на прожекцията е да достигне до подрастващите и тези, които тепърва искат да изкарат шофьорска книжка.
„Всички, които употребяват такива субстанции, вредят преди всичко на здравето си и на себе си, а от там и на цялото общество. Понеже те не го осъзнават, трябва по някакъв начин да бъде пресечено и ние полагаме всички усилия за това“, каза Орлин Куздов – окръжен прокурор на Шумен.
„Проблемът стана твърде сериозен, за да продължим да бъдем апатични като общество и е крайно време наистина обществото ни, респективно органите, които ние представляваме, ние като родители, близки на пострадали, познати на хора, които престъпват закона, да направим своя избор. Това е да проявим наистина нетърпимост към тази вече, наистина, стана епидемия“, каза София Радославова – председател на Окръжен съд – Шумен.
Филмът е изготвен от полицията и Общински съвет по наркотични вещества – Шумен.
„Това, че започна да се говори в нашата община и област по-интензивно, трябва още повече да се засили, не само говоренето и показването, и проследяването на съдбите на тези хора. Това са семействата, семействата на загиналите, това са семействата, включително и на трайно увредените, за които всички мечти в едни секунди вече са в миналото“, каза д-р Светлана Маркова – председател на ОС по наркотични вещества.
Филмът е реализиран по идея на говорителя на полицията Ася Йорданова и е подкрепен от спортните клупове в града и училищата, които провеждат беседи с младежите.

 

Целия филм можете да видите тук.

Арестуваха мъж със 100 дози амфетамин

Без книжка и с наркотици зад волана

Задържаха двама братя с наркотици

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *