Първа изложба на Юксел Хюсеин - Телевизия Шумен
Първа изложба на Юксел Хюсеин

Своя първа живописна изложба подреди в галерия “Елена Карамихайлова” Юксел Хюсеин. Тя събира 40 платна, рисувани пред последните няколко години.
Картините на Юксел Хюсеин излъчват светлина, детска фантазност и колорит. За специалиста те са в стила наивизъм и печелят с ярката си изразителност.
“Усещането е полетът на самите деца, хората. Това, което виждам в тяхното изражение. Всичко това ме кара да творя! Оттам тръгва цялата история”, разказа Юксел Хюсеин.
Юксел Хюсеин произхожда от род на майстори на каруци и е по професия машинен инженер, работил е в различни страни, но чувството на обич към родната земя винаги го връща тук.
“От детска възраст започна всичко. Покрай баща ми, защото аз съм от стар занаятчийски род. Започнах да шаря каруците, които той правеше. Правехме автентични неща. Оттам започна всичко. От любовта към българския фолклор”, допълни Юксел Хюсеин.
Картините на Юксел са по света – Иран, Египет и на други места, от година е и член на Дружеството на шуменските художници и вече подготвя следващата си самостоятелна изложба.

Изложба дърворезба

Музеят във Велики Преслав с интересни изложби

Концерт, посветен на композитора Николай Тодоров – Кайо

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *