Пътен инцидент между микробус и трактор край Шумен - Телевизия Шумен

Микробус с 20 пътници се блъсна в трактор край Шумен. Катастрофата стана на пътя между 5-ти и 7-ми километър. Осем от пътуващите в буса бяха откарани в болницата.
Около 13:30 часа микробус, превозващ пътници по линията Шумен – Новосел, се удари в движещ се в същата посока трактор. 38-годишният шофьорът на буса Реджеб Шаллъ застигнал селскостопанската машина, не я видял заради силния дъжд и се блъснал в прикачената пръскачка.
„Тракторът излязъл оттук и няма право да се движи по тоя път, трябва да има придружаваща кола. И тоя силния дъжд, всичко се събира на едно място. Излязъл от уширението, в силния дъжд не го забелязал, тая пръскачка отзад закрива светлините“, разказа Ахмед Шаллъ – баща на шофьора на буса.
Метин Мустафов бил зад волана на трактора. Казва, че изведнъж усетил силен удар и спрял машината.
„За мене, щом съм пуснал осветлението, в рамките на допустимото съм. Доста години съм нямал произшествие, фактически винаги съм стриктен по принцип, по закон както се дава“, каза Метин Мустафов – шофьор на трактора.
В микробуса пътували 20 пътници. 8 от тях са откарани за преглед в шуменската болница без сериозни наранявания. Водачите на двете превозни средства са тествани за алкохол, пробите им са отрицателни.

Жена пострада при пътен инцидент

Шуменец пострада при катастрофа

Катастрофа край село Венец, полицаи регулират пътя

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *