Пътна полицайка с награда - Телевизия Шумен

Лесно е да си пътен полицай – жена? Отговорът на този въпрос търсим от Мелиса Халимова от Пътна полиция при ОДМВР- Шумен. В системата на МВР започва работа след конкурс през 2020 година, тогава 20-годишна. Преди дни Мелиса се върна от националния конкурс „Пътен полицай на годината“ с трето място в генералното индивидуално класиране за жени. В надпреварата със своите колеги от пътна полиция тя участва за първи път. Участниците се състезават в дисциплините: Теоретичен изпит по специализирана подготовка, оказване на първа долекарска помощ на пострадали при пътнотранспортно произшествие – теория и практика, стрелба с пистолет и майсторско управление на автомобил. Класирането на третото място за мен беше изненада, не очаквах и затова на снимките съм цивилна, а не с униформа, обяснява Халимова.

Разказва, че от всички модули най-лесен й е бил практическия изпит за оказване на първа долекарска помощ на пострадали при птп и майсторското управление на автомобил. Всяко произшествие с пострадал или загинал е тежко за всеки един от нас, без значение дали в униформата е облечен мъж или жена. Трудно се забравя болката на хората, трудно се забравя отчаянието на роднините на ранените, или загиналите, допълва Халимова. Катастрофите, които никога няма да забрави са две – тази на кръговото кръстовище, в която загина млада жена от Шумен и тежка катастрофа със загинал мъж в село Струйно. И на двете произшествия е в екипа, който отива първи на място и започва работа по отработването му. Въпреки потресаващите гледки си на работа и знаеш, че трябва да дадеш всичко от себе си, да превъзмогнеш шока и емоциите, и да установиш причини, механизъм и всичко останало, разказва Мелиса Халимова.

Категорична е, че работата й носи удовлетворение когато знае, че помага на хората. Не липсват и комични ситуации, в които при проверка на пътя мъжете зад волана й задават провокативни въпроси и правят опити да се шегуват. Подминавам ги с усмивка, и продължавам да си върша задълженията. Бих искала произшествията, които посещаваме да са по-малко, а водачите да бъдат по-отговорни на пътя, казва в заключение младата дама с пагон.

Благодарствено писмо за полицията

Благодарствено писмо до Пътна полиция Шумен

Призванието да си полицай

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *