Разузнавачът Боян Чуков представи книга - Телевизия Шумен
Разузнавачът Боян Чуков

“Познавам човек, който е пил кафе през 1968 година с полицай номер едно Никола Гешев“. Това каза в специално интервю за Телевизия Шумен Боян Чуков – бивш разузнавач и дипломат. Той представи в Шумен своята книга “Разузнаването отвътре”.
Боян Чуков е работил във Франция, бил е резидент на българското разузнаване в Испания преди 1989 година и след това и е поддържал широк кръг контакти с българската емиграция и администрацията на цар Симеон Втори. Има доказателства, че легендарният полицай Никола Гешев е оцелял и живее десетилетия на Запад.
“Един от моите приятели, с които бяхме близки, беше т.н. “консул” на Симеон Втори, човек, който се занимава със специфична работа около царя. Той на една вечеря в Мадрид , когато бяхме само двамата, ми каза: “Виж,Бояне, това, което аз знам е, че през 1968 година аз пих кафе с Никола Гешев в Мюнхен”, разказа Боян Чуков.
В книгата си Боян Чуков разказва от първо лице за разузнаването и разбива някои от популярните митове за своята професия.
“Най- големият мит, който се опитвам да разсея е, че много хора си представят, че разузнавачът прилича на Джеймс Бонд. Истинският разузнавач, който е с тежест в тези тайни структури за мен по-скоро прилича на Еркюл Поаро. Става дума, че истинският разузнавач е комплексна личност и той трябва да има познания в много различни области”, обясни Боян Чуков.
Книгата “Разузнаването отвътре” вече е включена в учебните програми на два български университета.

Юлияна Дончева представя новата си книга в Шумен

Книга за фотографа Ивайло Сакелариев

Нова книга на проф. Добромир Добрев

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *