Ремонтират детски площадки в Шумен - Телевизия Шумен

Три детски площадки в Шумен са обновени със средства от общинския бюджет.Демонтирани и премахнати са старите съоръжения и са поставени нови уреди за игра на площадката в парка „Кьошковете“.

В момента там се подменят и повредените участъци от меката настилка. Старите кошчета за отпадъци до чешмата, както и по цялата пешеходна алея са подменени с нови цветни контейнери.

Нови комбинирани съоръжения, които включват различни модули – пързалки, люлки, катерушки, тунелчета, както и нова ударопоглъщата основа има и детската площадка между улиците „Съединение“ и „Ал. Стамболийски“ зад военното училище.

Подготвена е основата и предстои да се монтират още две нови люлки в съседство – на мястото на старите, които бяха премахнати неотдавна. Детските площадки, които се намират в началото на Студентския парк и до игрището, също се обновяват с нови съоръжения. На първата площадка е поставена нова пързалка за деца от 0 до 3 години, предстои монтирането и на четири люлки, а в другата част на парка вече има ново комбинирано съоръжение за по-големи деца. Извършва се ремонт и на меките настилки.

От общината призовават гражданите да пазят площадките, изградени за децата на Шумен, както и да подават сигнали за неизправност или посегателство над съоръженията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *