Ремонтираха 20 улици в Шумен - Телевизия Шумен

20 улици в Шумен и кварталите му са ремонтирани от началото на годината. Шест от тях са в “Мътница”. Така проблемът с разбитите пътища в квартала е почти решен. Остава централната улица, която тежкотоварни камиони ежедневно рушат. Вибрациите от тежките машини рушат и къщите по главната улица. Една от най- засегнатите е на Архангел.
“Мазилката падна, къщата се напука, стаите се напукаха вътре. Тези камиони трябва да се спрат тук да вървят”, описа щетите Архангел Йорданов.
Въпреки табелата, която забранява движението на камиони над 4,5 тона, всеки ден през “Мътница” минават десетки тежки машини.
“Това е голям проблем на квартала, разбива се пътната настилка, пука се ВиК мрежата, която е стара, но въпрос на време е да бъде окончателно завършен пътят, който “Пътища” АД изграждат от базата си до главния път и по този начин се надяваме трафикът на товарни автомобили да падне”, каза Цветанка Михайлова – главен специалист на кв. „Мътница“.
Обходният път минава през дере и там трябва да се изгради мост. За тази цел се чака одобрение от “Басейнова дирекция”. Освен това засяга и няколко квадрата частен имот.
“Има едни шест, или девет квадрата, които трябва да отчуждим от човека, той е съгласен, говорено е с него. Чакаме просто процедурно да мине това и след което ще одобрим парцеларния план, който ни е внесен тук, след което ще процедираме вече самия инвестиционен проект”, обясни главният архитект на Шумен Галин Антонов.
Жителите на “Мътница” се надяват, че когато тежката техника вече не минава през квартала, главната улица също ще бъде ремонтирана. Като шестте, които след три десетилетия дочакаха ремонт.
“Улиците не са асфалтирани от Слави Новков като беше кмет. Имаше много дупки, разбиваме си колите по пътя. Така че сме много доволни”, каза Валери Неделчев – жител на кв. „Мътница“.
“От десетилетия улици в квартал “Мътница” не са преасфалтирани, дори и частично не са ремонтирани. Крайно време беше да се обърне внимание, защото бяха много зле”, посочи още главният специалист на квартала Цветанка Михайлова.
Близо 2 млн. лева собствени средства е вложила община Шумен в текущи ремонти по уличната мрежа от началото на годината. Очаква се с приключване на строителството сумата значително да се увеличи.

Асфалтират улици и пътни отсечки

Община Шумен асфалтира улици и паркинги

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *