Ремонт на прокопаванията по бул. „Симеон Велики“ - Телевизия Шумен
Ремонт на прокопаванията по бул. „Симеон Велики“

Прокопан още през лятото заради нова газова тръба, бул. „Симеон Велики“ все още очаква възстановяване на прокопаните участъци. Движението във въпросната отсечка се затруднява и от няколко дупки оставени след ВиК аварии.
Гражданите се надяват, че ремонта няма да се бави повече.
„Всичко е разбито, това ако не се направи и колите ще се изпотрошат така, има ли смисъл след това да отидеш на автосервиз, да даваш сумати пари няма смисъл нали, а за тротоарите да не говорим, под всякаква критика, друго какво да кажа“, каза Зафир Евтимов.
Ангажиментът за възстановителните дейности е на газоразпределителната фирма, която е извършила и прокопаванията. От общината увериха, че ремонтът започва през следващата седмица, а принципно бул. „Симеон Велики“ е предвиден и за основен ремонт, с пари от общинския заем.
„Разбира се, той е включен в проекта по заема, освен преасфлатиране, там са включени подмяна на бордюри, ремонт на тези средните ивици, които са зелените ивици, на тротоари и в момента се изготвя цялостен проект за ремонта на този булевард“, разясни инж. Боян Тодоров – зам.-кмет на Шумен.
С ремонта на булеварда общинска администрация изпълнява една от целите си, основните входно-изходни артерии на Шумен да бъдат обновени.

Шумен с проекти за 27 млн. лв.

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *