РЗИ организира конкурс за дигитална рисунка - Телевизия Шумен
сърце любов деня на влюбените

За деня на „Свети Валентин – Ден на влюбените“, Регионална здравна инспекция – Шумен обявява конкурс за дигитална рисунка под наслов „Стих за обич“.

Целта е чрез картина и стих/цитат от стихотворение от български поет и с помощта на техниките на дигиталното изкуство, младите хора да изразят чувства на обич, любов, привързаност, нежност.

Инициативата е част от регионалната кампания по повод 14 февруари – „Свети Валентин – Ден на влюбените“ и от втория етап на Националната АНТИСПИН кампания.

Конкурсът стартира на 14 февруари 2024 г., а крайният срок е 31 март 2024 г.

В конкурса могат да участват ученици от V до XII клас на училищата в област Шумен, които ще са разпределени в две възрастови групи: І група – от V до VIII клас и ІІ група – от IX до XII клас.

Всеки участник може да изпрати до две творби. Дигиталните рисунки за участие в конкурса очакваме до 31 март 2023 г.  на електронен адрес: doz@rzi-shumen.net.

Творбите следва да са придружени със следната информация: име и фамилия на участника, училище, възраст, телефон за връзка и попълнена декларация от родител/настойник.

Изисквания за дигиталната рисунка:

·  темата да отговаря на зададената

·  да съдържа цитат на стихотворение от български поет

·  резолюция минимум 1200х800 пиксела

·  оформлението на листа да е в пейзажна ориентация

·  без ограничение в използването на графични  редактори и AI инструменти

Победителите в конкурса ще бъдат обявени на интернет страницата на РЗИ – Шумен на 15 април 2024 г. Предвидени са по три отличия и предметни награди за отличилите се участници във всяка възрастова група.

РЗИ – Шумен ще създаде електронна книжка с отличените творби от конкурса, която ще изпрати на институции от област Шумен по повод 19 май – Международен ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН.

Конкурс за стихотворение и есе на тема „Любовта е …

Награждават победителите в конкурса за Войников

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *